Apa komen anda tentang siri panduan yang diterima?

Saya mendapat banyak maklum balas dari pembaca. Kebanyakannya adalah positif. Ada yang memberi kesan dalam cara mereka menguruskan wang dan perbelanjaan mereka. Teruskan memberi maklum balas untuk saya memberi lebih banyak input di masa akan datang.

Baca maklumbalas dari pembaca sebelum ini

Masukkan komen anda di bahagian “comment” posting ini. Terima kasih.

49 Responses to “Apa komen anda tentang siri panduan yang diterima?”

  1. mohd hizam Says:

    saya sangat berpuas hati.tapi malang bagi saya semua dah lambat sebeb saya dah tak tahu aper cara nak dapatkan duit lagi.

  2. zahari Says:

    berguna untuk saya walaupun terlewat tapi masih ada jalan untuk meperbaikinya atau mengikuti tips yang diberikan. diharap dapat memberikan tips yang baru dimasa akan datang!

  3. rein Says:

    panduan yang berguna untuk membantu menguruskan perbelanjaan dengan lebih baik pada masa akan datang.

  4. MohdBazli Johor Says:

    Terimakaseh kerana memberi tip-tip yang berguna. Teknik mencatit kesmua perbelanjaan yang dikeluarkan amat memberi kesan. Kelihatannya amat mudah, tetapi bila melakukannya ia telah memberi impak yang besar.Teknik ini telah menjelaskan kepada saya ke mana
    sebenarnya duit saya banyak mengalir. (banyak kepada makanan rupanya…). Dan tentunya saya boleh melakukan revolusi perbelanjaan selepas ini. Terimakaseh

  5. Firdaus Says:

    Terima kasih kerana memberi tips2 berguna. Saya akan praktikkan dalam perbelanjaan saya.

  6. haris Says:

    semua program cari duit telah saya baca. Antaranya ada yang tertarik dan saya terpengaruh. Bayarannya tidaklah mahal, tapi sekadar mencuba dan untuk mengetahui sejauh mana benarnya perniagaan melalui internet. Kedua-dua program itu menghampakan saya. Dua program tersebut ialah tukar survey dengan wang dan perigi duit. Bagi saya tidak mengapa ambillah wang itu sebagai rezeki. Manusia sekarang tidak peduli sama ada haram atau halal cara memperoleh wang, yang penting dapat wang. Nanti apabila bersembayang minta ampun banyak-banyak, lepas itu buatlah kerja yang sama.

    Dua ujian itu cukup untuk saya berhati-hati dalam urus niaga internet. Saya tidak mahu pisang berbuah dua kali. Hal ini kerana semua urus niaga internet terlalu mendesak dengan janji-janji manis memperoleh wang beribu-ribu ringgit dalam tempoh yang paling singkat.

    Kaedah dan cara yang digunakan sama sahaja seperti skim poramid, sama seperti permainan enjit-enjit semuat siapa sakit naik ke atas. Hal ini sama mencari downline, downline mencari downline dan seterusnya. Yang di bawah menolak di atas dan begitulahseterusnya. Peserta yang akhir tak dapat apa-apa.

    Reseller e-book hanyalah helah supaya tidak dikatakan sebagai skim cepat kaya. Hanya untuk menunjukkan ada benda yang diperniagakan.

    Sebenarnya saya tidak menafikan ada urus niaga internet yang benar-benar tulen. Persoalannya yang mana satu?

  7. sariah Says:

    Panduan serta tip2 saudara sangat menarik. Ada sebahagian telah lama saya amalkan. Alhamdulillah saya akan cuba pertingkatkan lagi pengurusan kewangan saya dengan tip2 baru anda. Terima kasih.

  8. OKB8684 Says:

    terima kasih kerana memberi tip2 berguna untuk bahan rujukan kepada saya. mulai sekarang saya akan menggunakan pratikkan tersebut untuk perbelanjaan saya.

  9. ISLAH Says:

    SAYA AMAT BERTERIMA KASIH ATAS SUMBANGAN NEWSLATTER ANDA KEPADA SAYA.HARAPAN SAYA AGAR ANDA LEBIH BANYAK MEMBERI INFO TENTANG KEWANGAN AGAR DAPAT DIMANAFAATKAN MASYARAKAT UMUM.

  10. zafir Says:

    Apabila dapat membaca tip-tip yang diberikan barulah tahu macam mana nak berjimat cermat… Ini satu pebelajaran yang baik bagi membentuk masyarakat yang pandai berjimat cermat.. Terima kasih tak terhingga di ucapkan.

  11. kaklong Says:

    Saya sangat berterima kasih dengan segala panduan yang diberi, tetapi saya masih tidak dapat mempraktikkannya dan tidak mendapat hasilnya lagi dan sudah tentu impian saya untuk mendapat pendapatan sampingan yang lumayan masih tidak dapat dicapai lagi.

    Terima kasih.

  12. yani Says:

    Terima kasih di atas tips yang diberi. Tips yang di beri dapat membantu saya serba-sedikit bagaimana cara harus menguruskan perbelanjaan. Diharap akan ada tips yang baru dan lebih baik di masa hadapan.

  13. ahmad Says:

    terima kasih di atas tip yg diberikan. ianya amat berguna utk saya.saya harap ianya dapat diteruskan lagi utk mereka yg masih tidak tahu mcm mana nk mengatur kewangan. semoga ianya diteruskan utk masa hadapan

  14. LIZA Says:

    Jutaan terima kasih di atas tips yang diberikan, ianya amat berguna dan menjadi panduan dalam saya menguruskan hal kewangan,..saving, dan perbelanjaan,…dan apa yang telah saya praktiskan adalah 10% peruntukan pendapatan adalah untuk simpanan,…tips2 dan segala info yang diberikan bukan setakat bacaan minda saya setiap hari, malah saya dapat berkongsi ideas dan ilmu dengan rakan2 yg lain…salam kejayaan bersama menuju ke puncak

  15. hafizaida Says:

    terima kasih, saya telah mencuba macam mana nak cara menyimpan duit setelah tolak perbelanjaan… ianya amat berkesan kepada saya walaupun mula2 sukar nak memulakan.. terima kasih atas tips2 tersebut..

  16. baharin Says:

    Pengurusan wang adalah sesuatu perkara yang menakjukkan. Kebijakan seseorang itu akan menghasilkan kejayaan dan mungkin juga sebaliknya. Bagi mendapatkan pendapatan yang diangan2kan itulah perkara yang mustahil …. cuba dan terus mencuba ?

  17. awieyz Says:

    terima kasih. saya sedang cuba mempraktikkan segala tips yg diberikan. diharap ada lagi tips terbaru.

  18. aberacing Says:

    Panduan yang berguna. banyak tip- tip yang boleh dijadikan panduan untuk merencanakan perbelanjaan dan pendapatan.

  19. dr faza Says:

    bagus tips yang diberikan..saya kini lebih bijak menguruskan kewangan saya..

  20. razali Says:

    siri pengurusan wang yg sy terima memang sgt berguna…….thnxxxxxxx…………..

  21. Razif Says:

    erm… info yang menarik…
    rasanya elok jugak jika disertakan sedikit review2 atau ulasan buku-buku kewangan… ianya adalah asas sebelum menguruskan kewangan kita…
    tq!

  22. Nique Y Says:

    Tips yang sememangnya sangat berguna… sukakan susunannya. Juga mempunyai intipati yg hampir sama dgn Azizi Ali, tapi cukup untuk yg baru mahu ‘hidup’.

    Secara teori mmg benar 2000% apa yg di perkatakan ttp utk melakukannya amat sukar kerana “DISIPLIN” merupakan ‘mastermind’

    Sistem yg bagus akan menjadi apabila di sertakan dengan Disiplin yang tinggi. DISIPLIN adalah ibarat gam dalam mencantumkan semua sistem utk menjadikan terbaik di dunia.

    Teruskan usahamu utk mendidik manusia.

  23. salleh Says:

    Memang bagus segala cara atau nasihat berkenaan tapi buat masa sekarang saya tak boleh buat sebab peruntukan kewangan saya terhad saja. Untuk 3 tahun akan datang insyaallah….

  24. azura Says:

    Alhamdulillah setakat ini saya merasakan ianya berbaloi, tetapi apa kata sekiranya encik mengajar sekali bagaimana kita mahu melipat gandakan wang simpanan kita selepas wang yang di usahakan mengeluaran dan kegunaannya boleh digunakan utk penanbahan pendapatan masa jangka panjang.

  25. MA Sukri Says:

    Thank you, thank you and thank you….

    MA Sukri
    www.millionairefloor.com
    -Tidak Semua Orang Berpeluang Sebegini-

  26. hazmira Says:

    Saya rasa panduan2 yg diberikan amat brguna.Rupa2nya byk duit dihabiskan utk prkara tdk spatutnya.Selepas ini sya akan cuba menguruskn kewangan sya dgn sebaik mungkin.Terima kasih.

  27. NOR Says:

    Saya amat berterima kasih kepada anda kerana telah menjawab persoalan saya selama ini yang mana selama ini perbelanjaan yang melebihi pendapatan sering membelenggu fikiran. Namun dengan sedikit tip dari anda dapatlah saya menyusun semula cara pengurusan kewangan saya dan keluarga. Di harap pihak anda akan dapat memberi idea atau tip-tip yang lain yang dapat saya terapkan dalam pengurusan kewangan saya. Terima kasih.

  28. grace Says:

    Thanx 4 tips2 yg diberikan, stidaknya memberi masukan yg positif dalam mengelolah uang. Hanya sj u saat ini sangat sulit untuk menabung, sbab pengeluaran cukup besar, smoga d waktu yg akan datang sy lebih bisa lagi memanage keuangan saya.

  29. Rohana Says:

    Saya amat berterimakasih kepada anda kerana telah memberi tips pengurusan wang. Saya mula mempelajari teknik yang diajar oleh anda.

  30. yati Says:

    Saya telah mencuba beberapa cara yang diberi, kini saya lebih berhati hati dengan penggunaan duit dan menjadikan saya lebih berkira tapi menguntungkan

  31. azmi Says:

    Tips yang sdr beri tu bagus dan terima kasih atas panduan itu. Sebenarnya dah banyak saya baca info dan beberapa panduan buat duit di internet dan ada yang saya beli dan yang percuma. walaupun nampak agak senang tetapi agak susah nak laksanakannya. Sampai sekarang pun saya masih blur walaupun banyak panduan saya dah baca tetapi panduan buat duit semuanya menjurus macamana nak perangkap orang dengan bermacam teknik supaya mereka membeli panduan membuat duit. Berdasarkan panduan itu orang itu akan mempraktikan supaya orang lain membeli bahan yang sama dan praktikan apa yang dia buat dan begitulah seterusnya perkara yang sama akan terus berulang macam sistem piramid juga.

  32. Dima Mazlina Says:

    Saya seorang yang boros dan kadang2 tidak berhati-hati dalam perbelanjaan. Ilmu yang saudara beri memang berguna. Rasanya macam sudah terlambat kerana saya tidak pasti apakah saya sempat untuk mengikut nasihat yang diberi. Harap2 saya masih berpeluang untuk mengaplikasinya dalam kehidupan yang akan datang.

  33. Zuhair Says:

    tips yang diberikan sangat bagus. saya sedang cuba untuk mempraktikkannya..namun, ia boleh ditingkatkan lagi..

  34. HALIM Says:

    Terima kasih. Saya suka terutamanya mencatitkan segala perbelanjaan di buku kecil 555. Saya sudah mengamalkannya tetapi agak sukar sikit nak tulis perbelanjaan yang dibuat oleh isteri.

    Cuma pasal kad kredit saya mesti mendisplinkan diri dengan lebih kuat lagi.

    Minta book untuk saya bengkel internet akan datang. Saya mula berniaga kat e-bay kecil-kecilan. Bila dapat 1st customer walaupun RM4, saya dapat merasakan betapa susahnya nak dapat duit.

  35. kri Says:

    kerapkan sikit lagi utk email tips-tips baru. saya percaya ada banyak lagi idea-idea kewangan yang masih belum terfikir oleh orang kebanyakan…

  36. nurul Says:

    salam, saya belum lagi menerima apa-apa tip daripada pendapatantambahan.com.. entah la, dah banyak e-book saya beli dan cuba pelbagai perniagaan internet, mlm, tp masih tak menjadi. Antaranya pendapatan lumayan, duit 10minit,Mungkin belum rezeki saya. Cukup lah kalau pendapatan saya dapat bertambah dengan permulaan RM100/RM200 sebulan.. Saya Bukannya nak menceburi bidang perniagaan ini untuk bergelar jutawan, cukuplah sekadar dapat pendapatan sampingan untuk membantu ekonomi keluarga..lagipun saya memang berminat untuk berniaga, cuma modal tak ada. Dengan pendapatan sampingan ini saya ingin kumpul untuk dijadikan modal perniagaan saya nanti.

  37. khairi Says:

    Ilmu yang dikongsikan bersama adalah yang sungguh bermanfaat adan jutaan terima kasih ditujukan kepada en. azwan dan diharapkan banyak lagi tips2 yang akan dikongsi bersama..

  38. idan Says:

    Saya mengucapkan terima kasih yang teramat sangat atas pemberian maklumat dan tips-tips yang berguna kepada saya dalam menguruskan kewangan. Terima kasih. Teruskan usaha anda.

  39. atyleana Says:

    tips-tips yang diberikan amat berguna sekali kerana dapat memberi kesedaran bahawa perancangan kewangan dan perbelanjaan amatlah penting demi menjaga pengaliran wang supaya tidak kita tidak berbelanja dengan sewenangwenangnya.

    terima kasih dan terus membantu tanpa rasa jemu

  40. Faridz Says:

    Tips yang diberikan amat berguna..walaupn agak terlewat.. ttp saya berjaya menguruskan kewangan saya dgn lebih baik dgn mempraktikannya….

  41. AceGlobal13 Says:

    Alhamdulillah, terima kasih sdr kerana banyak membantu membuka fikiran saya untuk lebih berhati-hati dan peka. Semoga Allah sahaja yang membalasnya….kenapalah saya takpernah terfikir macam sdr ek…?

  42. Abdul Rahim Daros Says:

    Jutaan terima kasih kpd saudara sanggup mengirimkan tip-tip berguna kpd saya secara percuma pulak tu. Saya sering mengikuti setiap panduan yg diberikan saudara dan pada saya ia merupakan satu langkah utk mendisiplinkan diri kita dlm menguruskan wang. Saya berharap saudara dpt teruskan mengirim tip-tip yg berguna kpd saya dari masa ke semasa. Terima kasih.

  43. zalie Says:

    tips yang sedara bagi memang bole digunakan untuk masa akan datang…
    sedara membagi tips bagaimana bole membuat duit dengan cara yang laen..
    terima kasih kerana berkongsi ilmu bersama saya..saya akan cuba ikut untk pengurusan wang dengan baik…

  44. mar Says:

    sy telah mempraktikn dlm kehidupan sy.. alhamdulillah ia byk mmbantu

  45. isaira Says:

    panduan2 yang diberikan berguna dan membantu …
    tapi still blur macmana nak mula… inshyaallah saya akan cuba mengadaptasikan dalam kehidupan saya…

  46. d0n Says:

    amt bagus!!! byk memberikn maklumt dn mmbntu sy dlm menguruskn kewangn dgn lbh terncang n sistematik. mengingatkn sy agr lbh berhati2 dlm soal kewangn. tq very much.

  47. wanshala Says:

    Berbanyak-banyak terima kasih di atas tip-tip yang telah diberikan. Sedikit sebanyak telah memberikan saya panduan yang berguna.

  48. Hilmi Says:

    panduan yang diberikan amat bagus untik kehidupan seharian.dan membuatkan lebih berhati2 untuk belanja..

  49. an Says:

    Terimakasih banyak kerna telah memberi info yg bermakna dan bernas saya akan cuba guna sebagai panduan sekian terimakasih

Leave a Reply